Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: вирішується питання щодо допиту Мельничука у рамках справи проти його заступника


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Генеральній прокуратурі заявляють, що колишнього голову Київської обласної державної адміністрації Максима Мельничука можуть допитати у рамках провадження проти його заступника і начальника управління департаменту охорони здоров’я Київської ОДА. Про це повідомив начальник управління з розслідування особливо важливих справ головного слідчого управління Генпрокуратури України Сергій Кізь у відеокоментарі на сторінці відомства у Facebook.

«Найближчим часом буде вирішено питання щодо допиту екс-керівника Київської облдержадміністрації у кримінальному провадженні щодо його заступника та начальника управління», – сказав Кізь.

За його словами, правоохоронці вивчають роль колишнього керівника Київської ОДА у цій справі.

Крім того, Кізь зазначив, що наразі суд вирішує питання щодо відсторонення заступника керівника Київської ОДА і начальника управління департаменту охорони здоров’я ОДА від займаних посад.

Раніше сьогодні голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе заявила, що кримінального провадження проти Мельничука немає.

Водночас адвокат колишнього голови Київської ОДА Юрій Сухов в коментарі агенції «Українські новини» заявив про перебування свого підзахисного на відпочинку 9–11 вересня. Він також зазначив, що наразі Мельничук не має процесуального статусу в жодному з кримінальних проваджень.

9 вересня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що заступника голови Київської облдержадміністрації Ігоря Любка затримали за хабарництво.

10 вересня вночі на сайті президента України Петра Порошенка був оприлюднений указ про звільнення Максима Мельничука з посади голови Київської облдержадміністрації. Згодом того ж дня дружина Мельничука заявила про його зникнення.

XS
SM
MD
LG