Доступність посилання

ТОП новини

Колишній прем’єр Британії вирішив залишити парламент


Дейвід Камерон із родиною залишає офіційну резиденцію прем’єр-міністра в Лондоні, 13 липня 2016 року
Дейвід Камерон із родиною залишає офіційну резиденцію прем’єр-міністра в Лондоні, 13 липня 2016 року

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії, а нині рядовий член нижньої Палати громад Парламенту країни Дейвід Камерон заявив, що вирішив скласти свій мандат і залишити політичну кар’єру.

За його словами, після відставки з посади прем’єра політична дійсність значно ускладнює можливості «залишатися на задніх лавах, не створюючи ризику стати відволіканням уваги від важливих рішень, які чекають на мого наступника».

Як заявив колишній голова уряду, він повністю підтримує нинішнього прем’єр-міністра Терезу Мей, яка має виконати мандат виборців і вивести Велику Британію з Європейського союзу.

Як додав Камерон, він сприятиме тому, щоб на довиборах у його окрузі переміг інший представник його Консервативної партії.

Він не уточнив, чим конкретно планує займатися далі. «Мені лише 49 років, і я ще можу зробити внесок у службу нашій країні», – сказав Дейвід Камерон, але додав, що це буде вже поза парламентом.

Дейвід Камерон офіційно подав у відставку 13 липня, перед тим також звільнивши посаду голови Консервативної партії, після того, як учасники референдуму у Великій Британії проголосували 23 червня за вихід країни з ЄС. За його словами, переговори про умови цього виходу має вести вже наступний прем’єр. Новим головою владної Консервативної партії, а відтак і уряду стала Тереза Мей.

XS
SM
MD
LG