Доступність посилання

ТОП новини

Ірина Геращенко попросила НАТО приєднатися до тиску на Росію щодо звільнення заручників


Ірина Геращенко, архівне фото
Ірина Геращенко, архівне фото

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявила, що разом із новообраним керівником української парламентської делегації в Парламентській асамблеї НАТО Іриною Фріз закликала Північноатлантичний союз доєднатися до тиску на Росію в питанні звільнення заручників.

Як повідомила вона у фейсбуці, про це йшлося в перебігу їхньої зустрічі з головою представництва НАТО, директором Офісу зв’язків НАТО в Україні Олександром Вінниковим і його колегами. Як написала Геращенко, вона також розповіла про фактично заблокований процес звільнення заручників.

За її словами, майбутня осіння сесія Парламентської асамблеї НАТО «буде надзвичайно продуктивною щодо міжпарламентського діалогу Україна – НАТО».

«Разом шукаємо нові форми і методи протидії в цій «гібридній війні», яку Росія оголосила Україні і всьому цивілізованому світові», – додала Ірина Геращенко.

Нещодавно вона повідомляла, що, за уточненими даними СБУ, в полоні бойовиків на окупованих територіях перебуває 115 громадян України, майже половина з яких військові. Також, за її даними, ще 498 людей вважаються зниклими безвісти.

Звільнення полонених є однією з умов мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG