Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликав G7 і ЄС не визнавати російських виборів у Криму і зберігати санкції


Петро Порошенко, архівне фото
Петро Порошенко, архівне фото

Президент України Петро Порошенко закликав країни-члени «Групи семи» і Європейського союзу не визнавати легітимності парламентських виборів Росії, які Москва намагається провести в окупованих Криму й Севастополі, і зберігати санкційний тиск на Москву.

Як сказав він на зустрічі з послами цих країн, санкційний тиск демонструє свою ефективність і має зберігатися до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Порошенко також наголосив на важливості зберігати політику невизнання незаконної анексії Криму, де катастрофічно погіршується ситуація з правами людини, включно з каральною медициною радянського зразка, повідомила прес-служба голови держави.

Крім того, мовиться в повідомленні, президент наголосив, що на нинішньому етапі політико-дипломатичного врегулювання ситуації на Донбасі, рішучим прихильником якого залишається Україна, головні зусилля мають бути спрямовані на забезпечення виконання російською стороною безпекової частини мінських домовленостей.

Росія 18 вересня проводить вибори до Державної думи, нижньої палати парламенту, які вона вперше хоче провести і на окупованій частині України, у Криму. Київ уже закликав світову спільноту, яка не визнає претензій Росії на володіння Кримом, не визнавати таких виборів.

Україна також закликає своїх союзників домагатися від Росії виконання її зобов’язань за мінськими домовленостями про врегулювання на частині Донбасу.

XS
SM
MD
LG