Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі вилаяв депутатів, які подали на нього заяву про злочин до ГПУ


Міхеїл Саакашвілі, архівне фото
Міхеїл Саакашвілі, архівне фото

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі назвав пройдисвітами, парламентською босотою і ганьбою для будь-якої країни народних депутатів, які раніше подали на нього до Генеральної прокуратури України заяву про злочини навколо Одеського припортового заводу.

Як сказав він в ефірі телеканалу «112 Україна», заява депутатів є убозтвом, а те, що «ці люди називають себе народними депутатами і взагалі політиками в цій країні», є, за його словами, ганьбою.

Як заявив Саакашвілі, депутати, які звинуватили його у злочинах, «не на того нарвалися».

Раніше в понеділок агентство «РБК-Україна» повідомило, що народні депутати з фракції «Народний фронт» Микола Княжицький, Павло Пинзеник, Олександр Дроздик і депутат із «Блоку Петра Порошенка» Дмитро Голубов подали в Генеральну прокуратуру України «заяву про злочини» голови Одеської обладміністрації Міхеїла Саакашвілі.

До депутатів, мовиться у заяві, звернувся перший заступник голови правління ВАТ «Одеський припортовий завод» Микола Щуріков. У своєму зверненні, заявляють депутати, він навів факти про «вчинення Саакашвілі «у співучасті з іншими особами низки злочинів щодо Одеського припортового заводу». Мова йде про протидію законній господарській діяльності, службове підроблення, зловживання службовим становищем, свідомо неправдиве повідомлення про злочин. Вчинені Саакашвілі «злочини», стверджують автори заяви, спричинили тяжкі наслідки для держави, зокрема, матеріальний збиток більш як у 6,5 мільярдів гривень через зниження ціни продажу ОПЗ.

XS
SM
MD
LG