Доступність посилання

ТОП новини

Держсекретар США закликав сторони конфлікту в Сирії дотримуватися перемир’я


Держсекретар США Джон Керрі
Держсекретар США Джон Керрі

Державний секретар США Джон Керрі закликав сторони збройного конфлікту в Сирії дотримуватися укладеної за посередництва США і Росії угоди про припинення бойових дій.

«Перші звіти свідчать про деяке зниження рівня насильства, також є кілька повідомлень про бої, хоча ще занадто рано робити будь-які остаточні висновки. І я не робитиму таких висновків», – наголосив Керрі й додав, що це може бути останній шанс для миру в єдиній Сирії.

Керрі також заявив, що сили президента Башара аль-Асада не мають більше бомбити сирійську опозицію. Але він наголосив, що урядові війська можуть продовжити свої дії проти екстремістських угруповань у певних районах.

Раніше Росія висловила стурбованість тим, що деякі збройні повстанські групи відмовилися дотримуватися перемир’я.

Угода про припинення вогню в Сирії набрала чинності після заходу сонця 12 вересня. Домовленості не стосуються угруповань «Ісламська держава», а також «Джабгат Фатах аш-Шам», яке раніше називалося «Джабгат ан-Нусра» й декларувало єдність із «Аль-Каїдою». Це угруповання воює пліч-о-пліч із сирійськими опозиційними повстанцями і проти «Ісламської держави», і проти сил режиму Асада. Але через джигадистські погляди його, як і «Ісламську державу», у світі визнають терористичним.

Крім того, про відкинення перемир’я заявило ще одне впливове об’єднання сил супротивників Асада.

XS
SM
MD
LG