Доступність посилання

ТОП новини

Сирійська армія заявляє про збиття ізраїльського літака, Ізраїль заперечує


Сирійська армія заявляє, що збила ізраїльський військовий літак і безпілотник у Сирії. Як заявляє державне телебачення Сирії, літак був збитий після атаки сирійських військових позицій на півдні країни.

За даними новинної агенції SANA, позиції армії Сирії були атаковані у ніч на 13 вересня у південному районі Кунейтра.

Ізраїльська армія заперечила ці повідомлення.

За даними військових, по літаку і безпілотнику були випущені дві ракети після того, як вони атакували сирійські артилерійські позиції. Літак і безпілотник не постраждали, наголосили ізраїльські військові.

Як повідомляє агенція AFP, раніше сьогодні армія Ізраїлю заявила, що атакує позиції сирійських військових після обстрілу ізраїльської території з боку Сирії 12 вересня.

У Сирії після заходу сонця 12 вересня набула чинності угода про припинення вогню.

Домовленості не стосуються угруповань «Ісламська держава», а також «Джабгат Фатах аш-Шам», яке раніше називалося «Джабгат ан-Нусра» й декларувало єдність із «Аль-Каїдою». Це угруповання воює пліч-о-пліч із сирійськими опозиційними повстанцями і проти «Ісламської держави», і проти сил режиму Асада. Але через джигадистські погляди його, як і «Ісламську державу», у світі визнають терористичним.

У разі дотримання умов перемир’я впродовж тижня США та Росія можуть розпочати скоординовані повітряні удари по позиціях цих екстремістських угруповань.

XS
SM
MD
LG