Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: ОБСЄ і ЮНІСЕФ мають перевірити інформацію про катування дітей бойовиками


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко закликає Організацію з безпеки і співпраці в Європі і Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) перевірити інформацію щодо катування підлітків, затриманих бойовиками угруповання «ДНР».

«Сьогодні я спрямувала відповідні листи на ОБСЄ і ЮНІСЕФ з проханням терміново перевірити цю інформацію. І, очевидно, підніматиму це питання в Мінську 21 вересня», – написала Геращенко у Facebook.

12 вересня бойовики «ДНР» заявили, що викрили мережу «диверсантів», в яку входили виключно підлітки, нібито «завербовані Службою безпеки України». Підлітків звинуватили у тому, що вони протягом року підривали автомобілі, будівлі і військові частини на окупованій території. В інтернеті бойовики виклали відео, де діти зізнаються і каються у скоєному.

У СБУ назвали це черговим інформаційним «вкиданням» сепаратистів.

Як заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, заява про викриття «агентів-диверсантів» українських спецслужб вже не викликає ажіотажу в угрупованні «ДНР», сепаратистам тепер потрібно більше, щоб сколихнути громадську думку. За словами Ткачука, бойовики нічого оригінального не придумали: залучати дітей – це частина кремлівських сценаріїв. Подібне, за його словами, було в історії про «розп’ятого хлопчика» в Слов’янську.

XS
SM
MD
LG