Доступність посилання

ТОП новини

Раді пропонують обмежити доступ на ринок друкованої продукції антиукраїнського змісту


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Верховній Раді України зареєстрували урядовий законопроект щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту.

Наразі текст документа на сайті не опублікували.

Раніше віце-прем’єр В’ячеcлав Кириленко пропонував ввести систему дозволів на ввезення російських книжок про Україну.

Перед цим, у квітні, на той час міністр культури Кириленко заявляв, що Міністерство культури України ініціює законодавчі зміни, які дозволять арештовувати на кордоні російські книжки антиукраїнського змісту і накладати санкції на видавництва, які їх виготовляють.

У лютому на той час прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк дав доручення Кабміну розглянути пропозицію Остапа Семерака, депутата від «Народного фронту», який пропонував заборонити ввезення російської друкованої продукції до України. Мета – запобігання російській пропаганді.

Переважна більшість українських видавців констатували неготовність українського книжкового ринку до заборони, заявляючи, що по-перше, після цього кроку Україна втратить наукову літературу, а по-друге, видавництва, які лобіюють пропозицію, все одно заповнять ринок російською літературою. Просто її видаватимуть в Україні, а за право на передрук платитимуть Росії.

У січні 2015 року Верховна Рада визнала Росію країною-агресором.

XS
SM
MD
LG