Доступність посилання

ТОП новини

У штабі АТО заявляють про 56 обстрілів з боку бойовиків на Донбасі


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі вказує на ескалацію бойових дій упродовж доби 13 вересня. За цими даними, підтримувані Росією сепаратисти здійснили 56 обстрілів позицій українських військових, це на 21 обстріл більше, ніж 12 вересня.

Найбільше таких обстрілів, 37, за повідомленням штабу АТО, було на Донецькому напрямку.

Українські військові заявляють, що по Луганському, Зайцеву, Світлодарському, Пісках та шахті «Бутівська» бойовики відкривали вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібру. Також на Донецькому напрямку з 23:00 сепаратисти відкривали вогонь із забороненої Мінськими домовленостями артилерії по позиціях ЗСУ в Зайцеві та Авдіївці, додають у штабі АТО.

В угрупованні «ДНР» заявляють про багатогодинний бій, який увечері 13 вересня тривав на західній та північній околицях Донецька, і звинувачують українських військових у застосуванні забороненої Мінськими угодами артилерії.

В угрупованні «ЛНР» ще не повідомляли про бойові дії впродовж минулої доби.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені.

Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня.

XS
SM
MD
LG