Доступність посилання

ТОП новини

Пєсков: у Кремлі шкодують з приводу «махрової русофобії» в США


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявляє, що в Кремлі шкодують з приводу критичних заяв на адресу Володимира Путіна під час передвиборної кампанії у США.

«На жаль, ми бачимо продовження проявів такої махрової русофобії. Ми можемо в цьому зв’язку тільки висловити жаль», – заявив Пєсков.

За його словами, заяви президента США Барака Обами про відсутність демократії і придушення свободи слова в Росії не сприяють налагодженню атмосфери взаємної довіри.

«Це риторика, яка формулюється в електоральному стилі, але, звичайно, такі формулювання навряд чи сприяють тому, щоб несміливі спроби налагодження хоч якоїсь взаємодовіри здобули успіх», – заявив Пєсков.

Напередодні Барак Обама відповів на звинувачення кандидата-республіканця у президенти США Дональда Трампа, який назвав американського лідера слабким порівняно з президентом Росії Володимиром Путіним.

Під час мітингу прихильників Демократичної партії в місті Філадельфія 13 вересня Обама заявив, що Трамп «на російському державному телебаченні принижував наших військових і підлещувався до Володимира Путіна».

«Чи можете ви собі уявити, щоб Рональд Рейган обожнював когось на кшталт цього?» – риторично запитав Обама, апелюючи до колишнього президента США, якого шанують більшість республіканців.

Минулого тижня Трамп повторив свої похвали на адресу Володимира Путіна і висловив презирство на адресу Барака Обами. «Людина має дуже сильний контроль над країною», – сказав Трамп про Путіна.

Кандидат на посаду президента США від Демократичної партії Гілларі Клінтон розкритикувала свого суперника, назвавши це вихваляння Путіна «образливим» і «таким, що лякає».

XS
SM
MD
LG