Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: за 8 місяців на Донеччині загинув 21 цивільний житель


Спостерігачі ОБСЄ біля будівлі, пошкодженої обстрілом, Зайцеве, Донецька область, травень 2016 року
Спостерігачі ОБСЄ біля будівлі, пошкодженої обстрілом, Зайцеве, Донецька область, травень 2016 року

За вісім місяців цього року на Донеччині внаслідок бойових дій загинув 21 цивільний житель, 94 людини поранені, повідомив на своїй сторінці у Facebook голова управління Національної поліції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін.

Інформуючи про результати роботи поліції Донеччини за вісім місяців, він також повідомив, що цього року було задокументовано злочинну діяльність дев’яти організованих злочинних угруповань, відповідні справи направлені до суду.

За словами Аброськін, за вісім місяців цього року в Донецькій області відбулося зниження кількості кримінальних правопорушень, в тому числі тяжких й особливо тяжких злочинів. «Навіть незважаючи на те, що в ці цифри потрапляють заяви про злочини, скоєні на окупованій бойовиками «ДНР» території Донеччини: 2015 рік – 21 666 (-868 в 2016 році) у тому числі тяжких та особливо тяжких – 7388 (-1657)», – йдеться у повідомленні.

Як заявили в поліції, за вказаний період зареєстрували 856 фактів вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів і вибухових речовин, вивезених із зони бойових дій на Донбасі.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули близько 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG