Доступність посилання

ТОП новини

У Казахстані почався суд над підприємцем, звинуваченим у спробі перевороту


Токтар Телешов (л), архівний відеокадр
Токтар Телешов (л), архівний відеокадр

У столиці Казахстану Астані почався судовий процес над відомим підприємцем Токтаром Телешовим, якого звинувачують у спробі насильницького захоплення влади й інших злочинах.

Процес відбувається у спеціалізованому військовому суді за зачиненими дверима.

Серед загалом 16 обвинувачень, які висунули Телешову, – також заклик до захоплення чи утримання влади, фінансування діяльності злочинного угруповання, звинувачення, пов’язані з бандитизмом, екстремізмом, незаконним обігом зброї і наркотиків.

Загалом у справі проходять 25 людей, серед них колишній заступник генерального прокурора Казахстану чи колишній начальник поліції Південноказахстанської області.

Раніше цього місяця в інтернеті були оприлюднені зображення рукопису «щиросердного признання» Телешова.

Токтара Толешова, власника й керівника однієї з найбільших броварень Казахстану «Шимкентсира» («Шимкентпиво»), й інших фігурантів справи затримали в січні. Перед тим у Казахстані почали придушення радикальних націоналістів і з боку казахів, і з боку місцевих росіян чи проросійських сил.

Телешов раніше очолював казахстанське відділення російського Центру аналізу терористичних загроз і також був радником російського парламенту з питань економічної співпраці й релігії.

XS
SM
MD
LG