Доступність посилання

ТОП новини

У рамках демобілізації звільнять близько 20 тисяч військових – Генштаб


Володимир Талалай
Володимир Талалай

У рамках демобілізації зі Збройних сил України звільнять близько 20 тисяч військовослужбовців. Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив виконувач обов’язків начальника Головного управління персоналу Генерального штабу Володимир Талалай.

«Будуть звільнені військовослужбовці, які не побажають укласти контракти і продовжити службу, орієнтовна кількість запланованих до звільнення – близько 20 тисяч осіб», – зазначив представник Генштабу.

Звільнених замінятимуть контрактниками та призваними на строкову службу: за словами Володимира Талалая, щомісяця контракт із ЗСУ підписують близько 6 тисяч людей.

Призову на строкову службу у жовтні -листопаді підлягають 14 тисяч громадян (з них 8 тисяч – до ЗСУ, 5 – до Національної гвардії і 1 тисячі до Державної спеціальної служби транспорту), повідомив Талалай.

У вересні Міноборони планує внести на розгляд президента проект рішення про демобілізацію шостої хвилі мобілізованих. 24 червня президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців, мобілізованих у рамках 5-ї хвилі, у березні демобілізували четверту.

Президент Україн6и Петро Порошенко заявляє, що на сьогодні 75% українського війська є контрактним. За його словами, від січня до серпня 2016 року до війська набрали понад 46 тисяч контрактників, а до кінця року очікується ще понад 20 тисяч.

XS
SM
MD
LG