Доступність посилання

ТОП новини

Після демобілізації 6-ї хвилі буде велика нестача особового складу на фронті – волонтер


Віталій Дейнега
Віталій Дейнега

Після демобілізації 6-ї хвилі виникне велика нестача особового складу на фронті, заявляє засновник волонтерського фонду «Повернися живим» Віталій Дейнега.

«Наші бригади комплектуються контрактниками частково там (на передовій – ред.), а більшість контрактників їм надається, коли вони виходять із зони АТО на доукомплектування. І зараз у нас є багато підрозділів, де, коли піде шоста хвиля мобілізованих, – там зараз уже погана ситуація з людьми, а буде вона ще гірша», – сказав він в ефірі Радіо Свобода.

На думку волонтера, нову хвилю мобілізації варто було провести ще декілька місяців тому.

«Те, що не пішли на мобілізацію, – це був чисто політичний крок. З військової точки зору більшість комбатів, комбригів, командирів рот не розуміють, як вони будуть воювати, коли піде шоста хвиля мобілізованих», – зазначив він.

У вересні Міноборони планує внести на розгляд президента проект рішення про демобілізацію шостої хвилі мобілізованих, в її рамках зі Збройних сил звільнять близько 20 тисяч військовослужбовців. Звільнених замінятимуть контрактниками та призваними на строкову службу, заявляють у Генеральному штабі.

Президент Петро Порошенко заявляє, що на сьогодні 75% українського війська є контрактним. За його словами, від січня до серпня 2016 року до війська набрали понад 46 тисяч контрактників, а до кінця року очікується ще понад 20 тисяч.

XS
SM
MD
LG