Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін: візит Штайнмаєра і Еро є свідченням того, що «нормандський формат» працює


Павло Клімкін
Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що візит керівників дипломатичних відомств Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра і Франції Жана-Марка Еро є свідченням того, що «нормандськийформат» працює.

Міністр вкотре наголосив, що місія ОБСЄ на Донбасі повинна мати цілодобовий доступ до всієї території конфлікту, зокрема до непідконтрольної Києву частини кордону.

Сьогодні у Києві з візитом перебувають Штайнмаєр і Еро, вони мають провести низку зустрічей з українськими високопосадовцями.

5 вересня канцлер Німеччини Ангела Меркель на саміті «Групи двадцяти» повідомила, що зустріч «нормандської четвірки» на найвищому рівні може відбутися незабаром, але про точний час вона не сказала. Президент Франції Франсуа Олланд зазначив, що може йтися про кілька найближчих тижнів.

7 вересня у Кремлі заявили, що президент Росії Володимир Путін наразі не планує зустрічатися з українським колегою Петром Порошенком. Хоча 5 вересня Путін сказав, що, крім «нормандського формату», іншого варіанту врегулювання в Україні чи хоча б спроби такого врегулювання немає.

XS
SM
MD
LG