Доступність посилання

ТОП новини

У Росії суд визнав законною чергову відмову прийняти позов Навального про захист честі й гідності


Олексій Навальний, архівне фото
Олексій Навальний, архівне фото

У Росії Московський міський суд визнав законною відмову суду нижчої інстанції взяти до розгляду позов опозиційного діяча й борця з корупцією Олексія Навального до Всеросійської державної телерадіокомпанії про захист честі і гідності.

Як повідомив юрист Фонду боротьби з корупцією, який заснував Олексій Навальний, Ігор Жданов, це рішення буде оскаржене, аж до Європейського суду з прав людини.

Раніше Савеловський суд у Москві відхилив такий позов Навального, який той подав через показ на телеканалі «Росія-1» фільму «Ефект Браудера». Його автори стверджували, що Олексій Навальний отримує гроші від розвідки Великої Британії, а також співпрацює з головою інвестиційного фонду Hermitage Capital Вільямом Браудером, якого в Росії звинувачують у «підривній діяльності».

Олексій Навальний вимагав від телерадіокомпанії, телеведучого Дмитра Кисельова і автора фільму Євгена Попова подати докази тим звинуваченням, але не отримав їх.

Раніше російські суди вже багато разів відмовлялися приймати позовні заяви Навального, подаючи цьому найрізноманітніші виправдання.

XS
SM
MD
LG