Доступність посилання

ТОП новини

Голова МЗС Франції: альтернативи мінському процесу немає


Жан-Марк Еро
Жан-Марк Еро

Голова МЗС Франції Жан-Марк Еро заявляє, що альтернативи мінському процесові немає, немає ніякого «плану «Б».

За його словами, забезпечення безпеки на Донбасі є одним із ключових питань.

«Першочерговими за «Мінськом» є: припинення вогню, розведення військ у 3 зонах, закон про «особливий статус», закон про вибори», – сказав він.

Водночас міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що надію на просування мінського процесу дають домовленості щодо «режиму тиші» з 1 вересня.

Сьогодні у Києві з візитом перебувають Штайнмаєр і Еро, вони мають провести низку зустрічей з українськими високопосадовцями.

Відповідно до кількох пакетів домовленостей, досягнених на переговорах у білоруському Мінську в 2014–2015 роках і відомих разом як мінські домовленості, на нині окупованих територіях частини Донбасу, серед іншого, має діяти режим припинення вогню, має бути відведене важке озброєння, а також мають відбутися місцеві вибори тільки за українським законодавством і з участю міжнародних спостерігачів.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, а також вимагають виконання Москвою мінських угод, проте Росія ці вимоги відкидає і заявляє, що є лише «гарантом» виконання мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG