Доступність посилання

ТОП новини

Експерт: є мало шансів, що через Крим Захід не визнає вибори до Держдуми Росії


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Шансів на те, що на Заході і в міжнародних організаціях визнають вибори до Державної думи Росії 18 вересня нелегітимними через те, що частина депутатів буде обрана в анексованому Криму, дуже мало. Про це в ефірі Радіо «Донбасс.Реалії» заявив директор центру досліджень міжнародних відносин Микола Капітоненко.

«Шансів на те, що західні держави або міжнародні організації визнають парламентські вибори в Росії взагалі нелегітимними або такими, що не відбулися, тільки тому, що частина депутатів буде обрана в Криму, дуже низькі. Навряд чи це станеться. Нам потрібно виходити з цього», – сказав він.

Експерт вважає, що якщо Україна все ж буде наполягати на підтримці Заходу, то уряд повинен розуміти, що це загрожує загостренням та розривом дипломатичних відносин з Росією.

«Ми повинні розуміти, що це дуже серйозна послуга, і, може, краще з такою ж наполегливістю попросити у наших західних партнерів чогось іншого, чим ми зможемо скористатися – не тим, що може перетворитися на декларативний крок», – сказав Капітоненко.

Росія 18 вересня проводить вибори до Державної думи, нижньої палати парламенту, які вона вперше хоче провести і на окупованій частині України, у Криму. Київ уже закликав світову спільноту, яка не визнає претензій Росії на володіння Кримом, не визнавати таких виборів.

XS
SM
MD
LG