Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині затримали дезертира, що вбив двох військових в інциденті, який списували на «ворожу ДРГ»


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Військові прокурори повідомили про затримання дезертира, який у понеділок убив двох і поранив п’ятьох військових в інциденті, який офіційно назвали «нападом ворожої диверсійно-розвідувальної групи» на Луганщині.

Як повідомив прокурор Луганського гарнізону Роман Мрочко «Громадському радіо», зброю, з якої було, ймовірно, вчинено злочин, правоохоронці також знайшли. За його інформацією, підозрюваний розстріляв бійців із автомата і втік.

Прокурор сил АТО Костянтин Кулик повідомив цій же радіостанції, що військовослужбовця затримали працівники поліції разом із військовою прокуратурою Луганського гарнізону в селі Артемове Луганської області поблизу місця вчинення злочину.

За словами Кулика, затриманий пояснив, що на нього періодично находило затьмарення після спілкування з дружиною, а того дня вона дала слухавку своєму коханцеві, і після спілкування в нього знову почався припадок, під час якого він вчинив злочин. За інформацією прокурора, військовий пішов у ліс, хотів застрелитися, однак йому не вистачило сил.

Заступник генерального прокурора України, головний військовий прокурор Анатолій Матіос відтак повідомив на брифінгу, що дезертирові, який підозрюється у вбивстві двох та пораненні п’ятьох бійців Збройних сил України, необхідно призначати комплексну судово-психіатричну експертизу у зв’язку з тими свідченнями, які дає затриманий щодо потьмарення розуму.

Матіос, як його цитує агентство «УНІАН», також повідомив, що за вбивство однієї і більше осіб, а також заподіяння тяжких тілесних ушкоджень підозрюваному загрожує 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Таким чином, підтвердилася версія, яка раніше пролунала в соцмережах, але без надійних підтверджень, – що українських військових убив і поранив їхній колега, а не противник у бою.

Українські військові офіційно трималися версії, що двоє українських військовослужбовців загинули, п’ятеро були поранені і один зник безвісти внаслідок бою з диверсійно-розвідувальною групою противника поблизу Станиці Луганської.

XS
SM
MD
LG