Доступність посилання

ТОП новини

Україна зробила кроки для припинення конфлікту на Донбасі, Росія не робить нічого – Гройсман


Володимир Гройсман, архівне фото
Володимир Гройсман, архівне фото

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Україна здійснила цілу низку кроків, щоб забезпечити поступ у врегулюванні на Донбасі, а Росія нічого не робить для того, щоб вивести свої війська і сотні одиниць бойової техніки.

Перед початком зустрічі з міністрами закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і Франції Жаном-Марком Еро, які перебувають у Києві, прем’єр також наголосив на необхідності повністю відновити контроль над державним кордоном між Україною і Росією і забезпечити нормальну роботу спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Голови МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і Франції Жан-Марк Еро прибули до України, щоб домогтися поступу у виконанні мінських домовленостей про врегулювання на окупованій частині українського Донбасу.

Росія взагалі не визнає присутності своїх військ, найманців і бойової техніки в регіоні і всього свого воєнного втручання на Донбасі і заявляє, що не має за мінськими домовленостями взагалі ніяких зобов’язань, бо підписувала їх, мовляв, не як учасник, а як «гарант».

XS
SM
MD
LG