Доступність посилання

ТОП новини

ВАДА: російські хакери оприлюднили дані ще 25 спортсменів


Всесвітня антидопінгова агенція заявила про оприлюднення російськими хакерами викрадених даних про ще 25 спортсменів. Серед них 10 представляють США, по п’ять – Німеччину та Велику Британію, по одному – Чехію, Данію, Польщу, Румунію та Росію.

Серед цих спортсменів 14 є призерами Олімпійських ігор, які відбулися в Ріо-де-Жанейро минулого місяця, йдеться в поширеній пізно ввечері 14 вересня заяві ВАДА.

Антидопінгова агенція додала, що вважає здійснений цього тижня кібернапад відповіддю на розслідування, які викривають підтримувану державою програму вживання допінгу в Росії.

Ми засуджуємо цю злочинну діяльність і попросили російський уряд зробити все, щоб зупинити її. Продовження кібератак, які виходять із Росії, серйозно підривають роботу, яка проводиться для відновлення спільної антидопінгової програми в Росії», – сказав генеральний директор ВАДА Олів’є Ніґґлі.

ВАДА назвала відповідальною за викрадення інформації групу російських хакерів, відому під назвою Fancy Bear. 13 вересня ці ж хакери оприлюднили дані про кількох американських спортсменів, серед яких легендарні тенісистки Серена та Вінус Вільямс.

XS
SM
MD
LG