Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загиблих серед військових немає, 3 поранені – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військових немає, троє поранені, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, двоє військових підірвалися на розтяжці у Станично-Луганському районі, ще один постраждав від ворожого артобстрілу в Авдіївці.

Мотузяник зазначив, що на луганському напрямку вчора було відносно спокійно, підтримувані Росією сепаратисти здійснили 4 обстріли позицій українських військових у Попаснянському районі.

«Донецький напрямок. Бойовики обстрілювали Зайцеве (міномети, 152-мм гармати), Верхньоторецьке (122-мм гармати), Авдіївку (міномети і гармати усіх основних калібрів), а також Південне Торецької міськради, Кам’янку, Піски», – сказав він.

На маріупольському напрямку, за даними речника АТО, вчора основні бойові дії були на ділянці фронту Павлопіль – Широкине.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстірлах позицій біля Макіївки, Ясинуватої, Тельманова і Горлівки. За словами сепаратистів, це сталося ввечері 14 вересня. В угрупованні «ЛНР» кажуть, що обстрілів з боку українських військових вчора не було.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але впродовж останніх днів розпочалася нова ескалація.

Лідери сепаратистських угруповань на сході України «ДНР» і «ЛНР» напередодні оголосили, що припинять вогонь на Донбасі опівночі з 14 на 15 вересня. У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що таке розпорядження дав російський Генштаб. Москва заперечує наявність своїх військових на сході України, про що заявляють Київ і Захід.

XS
SM
MD
LG