Доступність посилання

ТОП новини

Кернес назвав обшуки політичними і заперечив чутки про втечу


Геннадій Кернес
Геннадій Кернес

Міський голова Харкова Геннадій Кернес називає політичною справу, в рамках якої правоохоронні органи України проводять у нього обшуки.

«Чому саме зараз з’явилася судова санкція, я думаю, що напевно, чогось вичікували, бо, як я розумію, можна було у будь-який час після революції висунути мені будь-які обвинувачення в злочині проти народу. Ця справа політична, характер цього провадження… Якщо ми пройдемося по правовому полю, то землю виділяє виключно міська рада, не міський голова, не секретар міської ради (у 2008-2010 роках Кернес був секретарем міськради – ред.), не директор юридичного департаменту, а землю виділяє виключно міська рада колегіально», – сказав мер Харкова.

У готелі, де живе Кернес, провели обшуки (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:50 0:00

Він також не виключив, що справа може бути пов’язана з «безперспективністю» інших звинувачень проти нього у справі про викрадення, побиття і загрозу вбивством двох учасників Євромайдану.

Крім того, Кернес спростував чутки, які ширяться у соцмережах щодо того, що він може втекти за кордон. За словами мера Харкова, він їздить за кордон лише для лікування, а найближчим часом такі процедури не передбачаються.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, наразі обшуки тривають у юридичному департаменті, департаменті земельних ресурсів і відомстві, яке займається реєстрацією документів.

У готелі, де живе мер Харкова Геннадій Кернес, Генпрокуратура і СБУ зранку 15 вересня провели обшуки. Генпрокурор України Юрій Луценко у коментарі виданню «Українська правда» заявив, що обшуки в Харкові, яких плануються десятки, відбуваються у зв’язку з кримінальною справою щодо організації схеми з розкрадання 654 гектарів землі Харкова на суму 4 мільярди гривень. Речниця генпрокурора Лариса Сарган пообіцяла, що більше інформації за результатами обшуків Юрій Луценко надасть о 16:00.

XS
SM
MD
LG