Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: у справі щодо відчуження землі у Харкові фігурують депутати, вони у статусі свідків


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що в справі щодо незаконного відчуження землі у Харкові фігурують народні депутати.

«Якщо ми говоримо про народних депутатів, які фігурують у цій справі, а він там не один. Безумовно, ми працюватимемо і тоді, коли отримаємо факти, наприклад, особисті підписи, документи… ми вийдемо на подання до Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності з тієї чи іншої особи», – сказав він.

«Зараз усі проходять як свідки. Тоді, коли ми отримаємо документи з міськради, ми пред’явимо їм звинувачення, і вони перейдуть в інший статус», – додав Луценко, відповідаючи на запитання, чи є фігуранти справи підозрюваними.

Раніше сьогодні стало відомо про низку обшуків у Харкові, зокрема, слідчі дії проводилися в готелі «Національ», де проживає мер Харкова Геннадій Кернес, а також у приміщенні Харківської міськради.

Як повідомив Луценко,обшуки в Харкові відбуваються у зв’язку з кримінальним провадженням щодо організації схеми розкрадання 654 гектарів землі Харкова.

Кернес назвав справу, у рамках якої проводилися слідчі дії, політичною. Крім того, народний депутат України, голова Харківської обласної організації партії «Опозиційний блок» Михайло Добкін назвав спробу обшуку у нього вдома в Харкові «тиском на опозицію». Натомість Луценко відкинув політичне підґрунтя обшуків.

XS
SM
MD
LG