Доступність посилання

ТОП новини

Голова МЗС Данії назвав неприйнятними російські вибори на території Криму


Голова МЗС Данії назвав неприйнятними російські вибори на території Криму
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:21 0:00

Голова МЗС Данії назвав неприйнятними російські вибори на території Криму

Данія не буде визнавати результатів російських парламентських виборів в окупованому Росією українському Криму і вважає неприйнятним проведення таких виборів там, сказав Радіо Свобода міністр закордонних справ Данії Крістіан Єнсен.

«Ми не визнаємо результатів виборів на території незаконно анексованого Криму. Йдеться про окупацію частини української території, і ми вважаємо неприйнятною заяву Росії про те, що вибори там «вільні і чесні», – заявив він.

Водночас міністр не дав чіткої відповіді на запитання, чи може Данія в цілому не визнати результатів виборів до Держдуми Росії 18 вересня з огляду на те, що вони відбуваються, зокрема, і в окупованому Криму.

«Ми маємо запитання до того, чи вибори в Росії в цілому вільні і чесні. Але що найголовніше – вибори у Криму неприйнятні. Крим – не частина Росії, Крим – це частина України», – сказав він, відповідаючи на запитання.

Керівництво України закликає міжнародну спільноту не визнавати результатів виборів до Державної думи, нижньої палати парламенту Росії, 18 вересня з огляду на те, що Кремль вирішив проводити їх також і на території окупованого українського Криму.

Парламентські вибори у Росії відбуватимуться за мішаною системою, тож, окрім голосування в одномандатних округах, виборці голосуватимуть також за партійні списки в єдиному федеральному окрузі, що охоплює всю Росію і до складу якого Москва залічує й незаконно окупований Крим, міжнародно визнану частину території України.

XS
SM
MD
LG