Доступність посилання

ТОП новини

Клінтон: мир у Сирії залежить від рішення Путіна


Гілларі Клінтон
Гілларі Клінтон

Кандидат на посаду президента США від Демократичної партії Гілларі Клінтон привітала укладену за посередництва Сполучених Штатів і Росії угоду про припинення вогню в Сирії, але додала, що успіх мирного процесу «залежить від росіян».

«Від (президента Росії – ред.) Володимира Путіна нині залежить рішення, чи росіяни допоможуть перевести цей конфлікт у період, який може стати початком політичних дискусій, створення безпечних зон для цивільних, які перебувають під постійними ударами з повітря, і рішучості в переслідуванні терористичних груп, які становлять загрозу для всіх», – наголосиал Клінтон.

Угода, укладена минулого тижня держсекретарем США Джоном Керрі і міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, передбачає створення умов для доставки гуманітарної допомоги, перезапуску мирних переговорів та координації повітряних ударів по радикальних ісламістах.

Угода передбачає, що Росія має переконати президента Сирії Башара Асада припинити обстріл контрольованих поміркованою опозицією районів і дозволити постачання гуманітарної допомоги.

XS
SM
MD
LG