Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: ті, кого оберуть до Держдуми в Криму, купують квиток у «санкційний клуб»


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Реакцією на вибори до Державної думи Росії в анексованому Криму мають бути санкції, заявляє президент України Петро Порошенко.

«Ті, кого оберуть до російської Думи в Криму, насправді купують членський квиток до санкційного клубу. Ласкаво просимо до санкційного клубу», – сказав Порошенко, відкриваючи 13-у щорічну зустріч Ялтинської європейської стратегії (YES) 16 вересня в Києві.

Він знову наголосив, що Україна не визнає легітимність російських виборів на окупованій території.

«Страждання українських громадян вже давно не є відповідальністю певних особистостей – це ефект того режиму, який створений у Кремлі, і відповідальність за злочини мають нести не окремі люди, а цілий режим», – зауважив президент.

18 вересня мають відбутися вибори до Держдуми Росії, які російська влада планує провести і на території незаконно анексованого Криму.

8 вересня Верховна Рада України ухвалила постанову, в якій закликала парламенти іноземних держав, парламентські асамблеї і міжнародні організації утриматися від участі у спостереженні за ходом незаконних парламентських виборів в окупованому Росією Криму і не визнавати їх результати.

XS
SM
MD
LG