Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: за добу на Донбасі 3 військових поранені, 1 – контужений


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Троє українських військових були поранені, один – контужений впродовж минулої доби у зоні конфлікту на сході України, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

«За минулу добу внаслідок бойових дій не загинув жоден наш військовий. Але поранені троє та ще один отримав контузію в результаті підривів на вибухових пристроях у Кримському й Авдіївці», – сказав він.

За словами речника, впродовж минулої доби ситуація у зоні конфлікту дещо покращилась – бойовики не застосовували ствольну артилерію і танки.

Як зазначив Лисенко, це пов’язано із візитом в Україну і, зокрема, відвідання Донбасу міністрами закордонних справ Франції й Німеччини.

Водночас речник Міноборони наголосив, що повного перемир’я немає, підтримувані Росією бойовики продовжують обстрілювати українські позиції зі стрілецької зброї.

Тим часом, сепаратисти з угруповання «ДНР» звинуватили українських військових у провокаційних обстрілах. В угрупованні «ЛНР» про обстріли не повідомляють.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді упродовж кількох інтенсивність бойових дій значно знизилася, але згодом відновилися обстріли.

Невдовзі лідери сепаратистських угруповань на сході України «ДНР» і «ЛНР» оголосили, що припинять вогонь на Донбасі опівночі з 14 на 15 вересня. У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що таке розпорядження дав російський Генштаб. Москва заперечує наявність своїх військових на сході України, про що заявляють Київ і Захід.

XS
SM
MD
LG