Доступність посилання

ТОП новини

Опитування: росіяни не готові брати участь у протестах


Понад 80 відсотків росіян не готові особисто брати участь у протестах як з політичними, так і з економічними вимогами, свідчать результати опитування «Левада-центру».

12 відсотків опитаних відповіли, що готові брати участь в акціях протесту у зв’язку з падінням рівня життя. Вийти на вулицю з політичними вимогами виявилися готові 10 відсотків респондентів.

Більшість опитаних соціологами і не очікують таких акцій в своїх регіонах. Тільки 18 відсотків респондентів припустили, що масові акції протесту можуть початися через падіння рівня життя. 15 відсотків опитаних допустили, що люди можуть вийти на вулиці з політичними вимогами.

У 2011-2012 роках у Москві й інших містах Росії проходили масові акції на знак протесту проти фальсифікацій на виборах до Держдуми в грудні 2011 року. 6 травня 2012 року узгоджена з владою опозиційна хода завершилася сутичками демонстрантів із поліцією на Болотній площі Москви. Влада Росії називає ці події «масовими заворушеннями». Фігурантами «Болотної справи», яку правозахисники вважають політично мотивованим, стали понад 30 людей.

XS
SM
MD
LG