Доступність посилання

ТОП новини

Росія: екс-фігурантам справи про український прапор на висотці виплатять 2 мільйони рублів


Прапор України на висотці у Москві
Прапор України на висотці у Москві

У Росії чотирьом колишнім фігурантам справи про фарбування зірки на московській висотці у кольори українського прапора у серпні 2014 року, присудили компенсацію за необґрунтоване переслідування. За рішенням Таганського суду Москви, розмір виплати складе трохи більше ніж два мільйони рублів (понад 30,5 тисячі доларів).

Раніше повідомлялося, що парашутистам виплатять по 90 тисяч рублів. Після цього вони подали в суд на Міністерство фінансів Росії.

У так званій «справі руферів» проходили п’ять людей. Справу порушили після того, як 20 серпня 2014 року зірка на шпилі висотки на Котельницькій набережній у Москві виявилася розфарбованою у кольори українського прапора, а на найвищу точку будівлі був встановлений великий український прапор.

У вересні 2015 року Таганський суд Москви зняв звинувачення за статтями «вандалізм» і «хуліганство» з Олександра Погребова, Олексія Широкожухова, Євгенії Короткової і Анни Лепьошкіної. Ще одного фігуранта справи – Володимира Подрєзова – визнали винним і засудили до двох років і трьох місяців в’язниці. У грудні Москміськсуд замінив йому реальний термін на обмеження свободи.

Відповідальність за акцію взяв на себе київський руфер Павло Ушивець, відомий також як Григорій Мустанг. У Росії його заочно арештували і оголосили у міжнародний розшук.

XS
SM
MD
LG