Доступність посилання

ТОП новини

Луценко відмовився від участі в заході YES щодо корупції через Лещенка – Сарган


Генеральний прокурор Юрій Луценко
Генеральний прокурор Юрій Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко відмовився від участі в панелі «Боротьба з корупцією» на 13-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) через участь у цьому заході народного депутата Сергія Лещенка. Про це повідомила його речник Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook.

«Луценко відмовився від участі в панелі «Боротьба з корупцією» на 13-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії з моральних причин, оскільки третім учасником даної панелі є народний депутат Сергій Лещенко», – написала вона.

Лещенко наразі цю інформацію не коментував.

Минулого тижня стало відомо, що Сергій Лещенко придбав елітну квартиру у новобудові в історичному центрі Києва площею 200 квадратних метрів за 7,5 мільйонів гривень (понад 300 тисяч доларів). Про це свідчить витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Лещенко пояснив, що частина суми, витраченої на придбання квартири, – це заощадження як колишнього співвласника «Української правди», решта – позика. Депутат стверджує, що кошти, сплачені за квартиру, є чесно заробленими, і придбання квартири не порушило вимог антикорупційного законодавства України.

Сергій Лещенко, який написав низку матеріалів про корупцію у вищих ешелонах влади для видання «Українська правда», у 2014 році був обраний народним депутатом за партійними списками «Блоку Петра Порошенка».

XS
SM
MD
LG