Доступність посилання

ТОП новини

Справа Шеремета: слідчі отримали доступ до документів «Української правди» і «17-го каналу»


Печерський райсуд Києва надав слідчим тимчасовий доступ до звітів про страхування та сплати обов’язкових платежів інтернет-видання «Українська правда» та інтернетного телевізійного «17-го каналу». Про це мовиться в ухвалі Печерського районного суду Києва, яка стосується розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета. Таке рішення суд ухвалив іще 8 вересня.

Тимчасовий доступ надали до документів та відомостей, які перебувають у володінні Головного управління Пенсійного фонду і містять таємницю. Йдеться про інформацію в електронному та друкованому вигляді, а також копії документів щодо подання звітів про страхування та сплату обов’язкових платежів з 27 липня 2001 року по цього часу.

23 серпня Печерський районний суд Києва дозволив слідчим, які розслідують вбивство Павла Шеремета, відкрити його банківський сейф у київському відділенні «Сбербанку Росії».

21 серпня заступник керівника Національної поліції Вадим Троян заявив, що Шеремет і його цивільна дружина, шеф-редактор «Української правди» Олена Притула повідомляли правоохоронним органам, що за ними, можливо, стежать ще у листопаді 2015 року.

Павла Шеремета вбили 20 липня у центрі Києва внаслідок підриву автомобіля. Українська влада кваліфікує загибель журналіста як умисне вбивство. У поліції повідомляли, що над розслідуванням обставин убивства працює 50 фахівців, основна версія загибелі Шеремета – його професійна діяльність.

Павло Шеремет – білоруський, російський та український журналіст телебачення, радіо і періодичних видань, у 1990-х – 2000-х роках керівник відділу спеціальних інформаційних проектів російського телеканалу ОРТ, згодом – «Першого каналу». Останні п’ять років жив у Києві, працював в «Українській правді», а також на радіо «Вести».

XS
SM
MD
LG