Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ завершило перевірку щодо квартири Лещенка, у понеділок повідомить результати


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Національному антикорупційному бюро України повідомляють про завершення інформаційно-аналітичної перевірку законності джерел придбання народним депутатом Сергієм Лещенком квартири.

«З огляду на суспільний резонанс цієї теми, директор НАБУ Артем Ситник повідомить про отримані результати під час брифінгу у понеділок, 19 вересня», – повідомили у НАБУ 17 вересня .

Минулого тижня стало відомо, що Сергій Лещенко придбав елітну квартиру у новобудові в історичному центрі Києва площею 200 квадратних метрів за 7,5 мільйонів гривень (понад 300 тисяч доларів). Про це свідчить витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Лещенко пояснив, що частина суми, витраченої на придбання квартири, – це заощадження як колишнього співвласника «Української правди», решта – позика. Депутат стверджує, що кошти, сплачені за квартиру, є чесно заробленими, і придбання квартири не порушило вимог антикорупційного законодавства України.

Сергій Лещенко, який написав низку матеріалів про корупцію у вищих ешелонах влади для видання «Українська правда», у 2014 році був обраний народним депутатом за партійними списками «Блоку Петра Порошенка».

XS
SM
MD
LG