Доступність посилання

ТОП новини

Лавров поскаржився Еро через інцидент біля російського посольства у Києві


Жан-Марк Еро (Л) і Сергій Лавров (архівне фото)
Жан-Марк Еро (Л) і Сергій Лавров (архівне фото)

Голова МЗС Росії Сергій Лавров закликає міністра закордонних справ Франції Жан-Марка Еро вплинути на Київ задля забезпечення безпеки російських представництв в Україні. Про це Лавров заявив 17 вересня під час телефонної розмови, говорячи про інцидент, який стався вночі біля посольства Росії у Києві.

«З нашого боку увагу Жан-Марка Еро було залучена до актів вандалізму щодо закордонних установ Росії в Україні. Сергій Лавров закликав французьку сторону вплинути на Київ з метою запровадження ним вичерпних заходів щодо забезпечення безпеки дипломатичних і консульських представництв Росії, особливо у виборів до Держдуми 18 вересня», – мовиться у повідомленні МЗС Росі, опублікованому 17 вересня.

За інформацією російської сторони, французький міністр поінформував Лаврова про підсумки спільної з головою МЗС Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром поїздки до Києва.

«Обидва міністри підтвердили безальтернативність виконання мінських домовленостей, включаючи паралельне вирішення питань зміцнення безпеки і виконання зобов’язань Києва з політичних аспектів врегулювання», – зазначили у російському зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС Росії кажуть, що ця розмова відбулася з ініціативи Франції.

Французька сторона наразі не повідомляла про розмову.

У суботу Москва надіслала до МЗС України ноту протесту, вимагаючи розслідувати нічний напад на дипломатичну установу і забезпечити безпеку російської дипмісії.

У ніч на 17 вересня група невідомих кинула на територію посольства Росії у Києві димову шашку і застосувала салютні установки. Поліція Києва з’ясовує обставини цього інциденту.

Вибори до Держдуми Росії пройдуть 18 вересня.

У 2014 році Росія анексувала український Крим. Київ і Захід не визнають цього і вважають півострів й надалі українською територією. Росія ж називає це відновленням історичної справедливості.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG