Доступність посилання

ТОП новини

ЄС має продовжувати санкції проти Росії на рік – Расмуссен


Андерс Фоґ Расмуссен
Андерс Фоґ Расмуссен

Радник українського президента Петра Порошенка, колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен вважає, що Євросоюз має продовжувати дію санкцій проти Росії на рік, а не на півроку.

«Ми маємо і дали тиснути на Росію. Зокрема запроваджувати санкції щодо неї не раз на півроку, а раз на рік. Це зробить наші зусилля більш об’єднаними і зробить це питання незалежним від виборів у США чи країнах ЄС. Якщо ж Росія і надалі буде дестабілізувати ситуацію на сході України, тоді, думаю, прийде час країнам-союзникам надати Україні летальну зброю для захисту», – сказав Расмуссен в інтерв’ю Радіо Свобода на полях 13-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) у Києві.

У 2014 році Росія анексувала український Крим. Київ і Захід не визнають цього і вважають півострів й надалі українською територією. Росія ж називає це відновленням історичної справедливості.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Через російську агресію в Україні Захід запровадив проти Москви низку санкцій, які вже кілька разів продовжували.

XS
SM
MD
LG