Доступність посилання

ТОП новини

Україна може дати те, чого бракує Європі – філософ Леві


Французький філософ і письменник Бернар-Анрі Леві
Французький філософ і письменник Бернар-Анрі Леві

Україна може наповнити змістом поняття «Європа», яке для багатьох сучасних європейців не має сенсу. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив французький філософ і письменник Бернар-Анрі Леві, який був учасником зустрічі «Ялтинської європейської стратегії» в Києві.

«Ідея в тому, що не лише Європа може допомогти Україні, проте і Україна могла би допомогти Європі. Не інвестиціями чи грошима. Україна може дати те, чого бракує Європі – дух. У Франції, моїй країні, Європа, надто часто, – це порожнє слово. Ми більше не знаємо, що воно означає. Натомість, тут, у Києві, це поняття наповнене, насичене», – вважає французький філософ.

Нинішній режим у Кремлі на чолі з президентом Росії Володимиром Путіним Бернар-Анрі Леві характеризує так: «вони, якщо говорити м’яко – популісти, якщо ж жорсткіше – неонацисти», які «намагаються переламати український дух та демократичні настрої».

67-річний Бернар-Анрі Леві – французький філософ, письменник, політичний журналіст. Співзасновник групи «Нові філософи»; регулярно пище огляди в щотижневику Le Point, володіє часткою щоденної газети Liberation. Співзасновник Агентства модернізації України.

XS
SM
MD
LG