Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокурор Луценко назвав молодих політиків «диванними експертами у війні проти корупції»


Генеральний прокурор України Юрій Луценко
Генеральний прокурор України Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що протистоїть впливу олігархів, які виховують нові покоління політиків.

Самих молодих політиків у дискусії в рамках зустрічі «Ялтинської європейської стратегії» в Києві 17 вересня він назвав «диванними експертами у війні проти корупції, які завжди праві і добре зароблять на нерухоме майно». Таким чином Луценко натякнув на придбання депутатом Верховної Ради Сергієм Лещенком елітної квартири в столиці України, що спричинило підозри щодо походження грошей на дороге помешкання.

Генпрокурору опонував соратник Лещенка, депутат Верховної Ради Мустафа Найєм. Він порадив Луценку «не сидіти в одному кабінеті з президентом і олігархами і не ділити Україну».

«Ви в кабінетах сидите з цими людьми і ділите Україну... Завдання Порошенка було в тому, щоб створити сильні інститути. А вони створюються такими ж, як були при Януковичі, просто трошки слабші», – сказав Найєм.

Генпрокурор заперечив звинувачення Найєма в подібності інститутів влади до тих, які були за часів Януковича. Луценко вказав, що з п’яти його заступників три ніколи не працювали в Генпрокуратурі, а всіх прокурорів обирають за жорстким і прозорим конкурсом, який був створений спільно із американськими експертами.

Раніше 17 вересня на зустрічі «Ялтинської європейської стратегії» Луценко відмовився публічно дискутувати з депутатом Лещенком про корупцію. Сам Лещенко з’явився на панелі форуму, присвяченій корупції і заявив, що президент Порошенко і його друзі вбачають у Національному антикорупційному бюро загрозу для себе.

XS
SM
MD
LG