Доступність посилання

ТОП новини

Сирія заявляє, що літаки коаліції під проводом США розбомбили військову базу урядових сил


Наслідки бойових дій у місті Дейр-аз-Зор, вересень 2013 року (ілюстративне фото)
Наслідки бойових дій у місті Дейр-аз-Зор, вересень 2013 року (ілюстративне фото)

Сирійські військові заявляють, що військові літаки очолюваної США коаліції розбомбили військову базу урядових сил у східній частині Сирії. Згідно із заявою, опублікованою 17 вересня, багаторазові удари з повітря в провінції Дейр аз-Зор призвели до людських жертв і пошкодження військової техніки.

Російські військові представники сказали, що внаслідок чотирьох повітряних ударів були вбиті 62 сирійські військові й поранені ще близько 100.

Спостережна організація «Сирійська обсерваторія з прав людини» твердить, що загинули щонайменше 80 сирійських військових. Водночас базована в Лондоні група не змогла вказати, хто саме здійснював повітряні удари. У повідомленні йдеться, що російські літаки перебували в той же час у районі, який був атакований.

Військові США заявили, що зупинили повітряний наліт проти бойовиків угруповання «Ісламська держава» в східній частині Сирії після того, як російські офіційні особи заявили, що, можливо, під ударом опинилися війська сирійської армії. Центральне командування США наголосило, що «сили коаліції не будуть навмисно атакувати» сирійські сили.

Російське міністерство закордонних справ заявило, що Росія екстрено скликає засідання Ради безпеки ООН з питання ударів по сирійській армії.

XS
SM
MD
LG