Доступність посилання

ТОП новини

У штабі АТО заявляють про порушення «режиму тиші» на Донбасі з боку бойовиків


Проросійський сепаратист, архівне фото
Проросійський сепаратист, архівне фото

У штабі АТО повідомляють про порушення «режиму тиші» на Донбасі з боку підтримуваних Росією бойовиків.

Як повідомляє прес-центр штабу, за минулу добу бойовики 26 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових.

Зокрема, за даними військових, на донецькому напрямку зафіксовані 12 порушень «режиму тиші», були обстріли з боку сепаратистів із мінометів 120-го калібру, гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї біля Авдіївки, а гранатометів та стрілецької зброї – біля Верхньоторецького, Нижнього Лозового та Новгородського.

У штабі АТО зазначають, що на маріупольському напрямку були 14 порушень, зокрема біля Талаківки, Павлополя, Мар’їнки та Широкина.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» наразі не повідомляють про поточну ситуацію на території, яку вони контролюють. В «ЛНР» заявляють про два обстріли з боку українських військових за минулу добу.

Напередодні лідери сепаратистських угруповань на сході України «ДНР» і «ЛНР» оголосили, що припинять вогонь на Донбасі опівночі з 14 на 15 вересня.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG