Доступність посилання

ТОП новини

«Свобода» заявляє про затримання депутата Київради біля посольства Росії у Києві


Будівля посольства Росії в Києві, 18 вересня 2016 року
Будівля посольства Росії в Києві, 18 вересня 2016 року

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» заявляє, що біля посольства Росії у Києві силовики затримали депутата-«свободівця» Київської міської ради Володимира Назеренка.

Як повідомляє прес-служба політсили, перед будівлею російського посольства зібралися, зокрема, представники організації «Сокіл» і «Свободи», вони прийшли «проконтролювати виконання рішення державного керівництва щодо недопущення здійснення голосування до російського парламенту на території України».

У «Свободі» зазначають, що активісти заблокували вхід до посольства, аби не пропускати охочих проголосувати.

«Натомість задля того, аби дати змогу зайти на територію виборцю з паспортом Росії бійці Нацгвардії пробили кордон активістів, виштовхавши свободівця Володимира Назаренка за паркан. Поліціянти кинули націоналіста обличчям в асфальт, надягнули кайданки та в автозакові доправили в відділок поліції», – зазначають в політсилі.

«Свобода» вимагає звільнити затриманого та забезпечити «виконання рішення щодо недопущення голосування на російських виборах в українській столиці».

Раніше повідомлялося, що активісти, серед яких також був колишній народний депутат, а нині депутат-«свободівець» Київської міськради Ігор Мірошниченко, намагалися заблокувати прохід до входу в будівлю посольства Росії. Правоохоронці відтіснили протестувальників. Деякі ЗМІ повідомили про затримання учасника «блокади».

Крім того, як повідомив кореспондент Радіо Свобода, поліція затримала ще одного учасника акції біля російського посольства через інцидент за чоловіком, який, за його словами, хотів проголосувати у будівлі дипломатичного представництва Росії.

У ніч на 17 вересня група невідомих кинула на територію посольства Росії у Києві димову шашку і застосувала салютні установки. Поліція Києва з’ясовує обставини цього інциденту.

Раніше цього місяця президент України Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлові Клімкіну поінформувати керівництво Росії про неможливість проведення виборів у Державну думу на українській території.

Москва заявила, що виборчі дільниці на території України будуть організовані в посольстві Росії в Києві і в наших генеральних консульствах на території. Речник президента Росії Володимир Пєсков заявив, що Київ зобов’язаний охороняти виборчий процес до Держдуми Росії згідно з Віденською конвенцією про дипломатичні відносини.

На консульському обліку в Україні перебуває понад 81 тисяча громадян Росії, які мають право голосувати на виборах 18 вересня.

XS
SM
MD
LG