Доступність посилання

ТОП новини

Путін і Медведєв за підсумками виборів до Держдуми заявили про довіру росіян до влади


Президент Росії Володимир Путін (праворуч) та прем'єр-міністр Дмитро Медведєв (архівне фото)
Президент Росії Володимир Путін (праворуч) та прем'єр-міністр Дмитро Медведєв (архівне фото)

Президент Росії Володимир Путін високо оцінив результати парламентських виборів в Росії, назвавши перемогу партії «Єдина Росія», свідченням довіри населення до влади.

«Можна уже з впевненістю заявити, що партія домоглася дуже хорошого результату, перемогла. Тяжко, важко, а люди за «Єдину Росію» проголосували. Люди бачать, що представники «Єдиної Росії», провідної політичної сили, реально стараються для людей, можливо, не завжди все виходить, але вони працюють щиро і настільки ефективно, наскільки це можливо», – сказав Путін у приміщенні виборчого штабу єдиноросів незабаром після закриття виборчих дільниць 18 вересня.

Водночас прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що і без офіційних результатів очевидно, що партія «Єдина Росія» перемогла і матиме в новій 450-місній Держдумі абсолютну більшість.

У неділю в Росії відбувалися вибори до Державної думи. Москва вирішила також провести голосування на території анексованого Криму, чим викликала різку критику Києва та низки країн Заходу.

За результатами екзит-полів, на виборах до Держдуми проходять партія президента Володимира Путіна «Єдина Росія» – 44,5%, ЛДПР – 15,3%, КПРФ – 14,9% і «Справедлива Росія» – 8,1%.

XS
SM
MD
LG