Доступність посилання

ТОП новини

На виборах у російську Держдуму лідирує «Єдина Росія»


На виборах у російську Державну думу 18 вересня лідирує партія «Єдина Росія». За даними Центральної виборчої комісії, за підсумками обробки близько 90 відсотків виборчих бюлетенів, за партійними списками за цю партію проголосували понад 54 відсотків виборців. По одномандатних округах вона також отримала абсолютну більшість голосів – представники партії лідирують у 203 округах з 225.

Також у Держдуму пройшли КПРФ, у якої 13 з половиною відсотків голосів виборців, незначно відстала від комуністів ЛДПР (13,3 відсотка) і «Справедлива Росія», що отримала трохи більше ніж 6 відсотків. По одномандатних округах в Держдуму проходять дві партії: «Родіна» і «Громадянська платформа».

Решта партій до Держдуми Росії не потрапляють. Результат партії «Яблуко» – близько двох відсотків, Партії народної свободи (ПАРНАС) – 0,7 відсотка.

Жоден із 19 кандидатів, висунутих або підтриманих на виборах «Відкритою Росією» Михайла Ходорковського, також не проходить до Держдуми після обробки понад 90 відсотків виборчих бюлетенів по одномандатних округах.

Явка на виборах, за попередніми даними, склала менше ніж 50 відсотків.

Лідер ПАРНАСу Михайло Касьянов заявив, що засмучений низькою явкою виборців, звинувативши в цьому владу, яка зробила вибори безальтернативними із заздалегідь відомим результатом. Зафіксовані під час голосування порушення доводять, що влада боїться чесних і вільних виборів, зазначив Касьянов.

Незалежні спостерігачі заявили про численні порушення в ході голосування 18 вересня. Більшість повідомлень пов’язано із вкидання бюлетенів, порушеннями прав спостерігачів і членів дільничних виборчих комісій, підвозом виборців, а також із «каруселями» при голосуванні за відкріпними посвідченнями.

XS
SM
MD
LG