Доступність посилання

ТОП новини

Запорізька облрада визнала добровольців учасниками бойових дій


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Запорізька обласна рада ухвалила рішення про визнання бійців добровольчих формувань, що не входять до складу Збройних сил України, на регіональному рівні та вирішила створити комісію із надання їм статусу бійців-добровольців. За ухвалення рішення проголосували 44 депутати з 46 зареєстрованих перед початком засідання обласної ради.

«Визнати бійцями-добровольцями, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України, осіб з числа жителів Запорізької області, які перебували чи перебувають у складі добровольчих формувань, що були створені чи самоорганізовані для захисту незалежності, суверенітету, територіальної цілісності держави, але надалі не увійшли до складу Збройних сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України», – йдеться у тексті рішення облради.

Окрім того, облрада вирішила звернутись до Верховної Ради з пропозицією законодавчого врегулювання процедури встановлення статусу, обсягу соціальних пільг та гарантій для учасників добровольчих формувань.

У червні цього року Дніпропетровська й Одеська облради визнали бійців добровольчих формувань на регіональному рівні учасниками бойових дій та вирішили створити комісію із надання їм відповідного статусу.

За даними Міноборони, наразі статус учасника бойових дій отримали 179 тисяч військовослужбовців та працівників ЗСУ.

XS
SM
MD
LG