Доступність посилання

ТОП новини

У річницю громадської блокади Криму анонсують марш на адмінкордоні з півостровом


Українські активісти і кримські татари мають намір відзначити річницю громадської блокади Криму 24 вересня акцією на адміністративному кордоні з анексованим Росією кордоні, повідомив координатор акції «Громадська блокада Криму» Ленур Іслямов.

«Я запрошую всю Україну 24 вересня бути з нами цього дня, пройдемо маршем до росіян і змусимо їх зібрати всю міць на кордоні. Нехай збирають всі свої «берети» і чекають, тому що вони не знають, що ми робитимемо», – сказав він 20 вересня у Києві.

Зі свого боку глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров назвав блокаду півострова, яка триває вже рік, дуже дієвою акцією і «першим кроком до деокупації Криму».

«Нам вдалося допомогти Україні повернути кримську тему на перші позиції світової політики», – сказав він.

20 вересня 2015 року почалася безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, який прямує до анексованого Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар. У середині січня 2016 року акція з блокади Криму, за словами організаторів, змінила формат. Її учасники готувалися до спільного з українськими прикордонниками несення служби в складі об’єднання «Аскер».

З кінця березня 2016 року громадське формування «Аскер», що складається з учасників блокади Криму, розпочало спільне з Держприкордонслужбою України несення служби в контрольних пунктах в’їзду-виїзду на адміністративному кордоні з анексованим Кримом.

XS
SM
MD
LG