Доступність посилання

ТОП новини

У Нью-Йорку Порошенко обрав не ті країни для зустрічей – Тарасюк


Борис Тарасюк
Борис Тарасюк

Колишній міністр закордонних справ України, народний депутат Борис Тарасюк заявляє, що президент Петро Порошенко зустрічається у США з лідерами не тих країн, які б могли найбільше допомогти Україні. Про це Борис Тарасюк сказав в ефірі Радіо Свобода.

«Я проаналізував ті зустрічі, які заплановані у президента на полях Генеральної асамблеї ООН, і мені здається не ті пріоритети, не ті країни обрані, які можуть допомогти Україні стратегічно, а саме це питання військової і фінансової допомоги», – зазначив Борис Тарасюк.

Як повідомляє прес-служба президента України, у Нью-Йорку Порошенко проведе зустріч з іноземними лідерами, зокрема Туреччини, Японії, Нової Зеландії, Аргентини.

У понеділок Петро Порошенко вже зустрівся з лідером Катару Тамімом бін Хамадом Аль Тані й обговорив торговельно-економічне співробітництво.

Також президент України провів зустріч із кандидатом на посаду президента США від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Візит глави держави до США триватиме з 18 по 21 вересня 2016 року. Порошенко виступить з промовою у ході загальних дебатів 71-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, а також візьме участь у саміті Ради безпеки ООН.

XS
SM
MD
LG