Доступність посилання

ТОП новини

«Демальянс»: з’їзд партії дасть політичну оцінку діям Лещенка щодо купівлі квартири


Сергій Лещенко
Сергій Лещенко

Партія «Демократичний альянс» заявляє, що політична рада і черговий з’їзд партії дасть політичну оцінку діям народного депутата, член правління «Демальянсу» Сергія Лещенка щодо купівлі квартири.

«Лещенко, придбавши «люксове» вартісне житло за позичені у друзів і знайомих кошти, допустив помилку, яку потрібно виправляти. Помилка одного молодого політика – не привід розчаровуватись в ідеях приходу до влади нового політичного покоління. Ми сподіваємось, що разом вийдемо із цієї історії сильнішими та згуртованішими і не дамо корупційній системі приводів святкувати перемогу», – йдеться у заяві політсили.

У «Демальянсі» вважають, що навколо «політичної помилки» Лещенка було побудовано дискредитаційну кампанію.

Раніше цього місяця стало відомо, що Сергій Лещенко придбав елітну квартиру у новобудові в історичному центрі Києва площею 200 квадратних метрів за 7,5 мільйонів гривень (понад 300 тисяч доларів).
Лещенко пояснив, що частина суми, витраченої на придбання квартири, – це його заощадження як колишнього співвласника «Української правди», решта – позика. Депутат стверджує, що кошти, сплачені за квартиру, є чесно заробленими, і придбання квартири не порушило вимог антикорупційного законодавства України.

Сергій Лещенко, який написав низку матеріалів про корупцію у вищих ешелонах влади для видання «Українська правда», у 2014 році був обраний народним депутатом за партійними списками «Блоку Петра Порошенка».

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник 19 вересня заявив, що в процедурі придбання квартири народним депутатом України Сергієм Лещенком є ознаки адміністративного правопорушення про корупцію через можливе отримання безвідсоткового кредиту.

За його словами, матеріали справи передадуть до Національного агентства з питань запобігання корупції для оформлення адмінпротоколу, оскільки в НАБУ немає таких повноважень. Сьогодні у НАЗК повідомили про початок перевірки щодо квартири Лещенка.

XS
SM
MD
LG