Доступність посилання

ТОП новини

Байден говорив із Порошенком про реформи в енергетичній сфері – Білий дім


Президент України Петро Порошенко (л) та віце-президент США Джозеф Байден
Президент України Петро Порошенко (л) та віце-президент США Джозеф Байден

Віце-президент США Джо Байден на зустрічі з президентом України Петром Порошенком заявив, що реформи в енергетичному секторі країни є життєво важливими, і їх необхідно прискорити. Про це 21 вересня проінформував Білий дім, повідомляючи про діалог Байдена та Порошенка на полях сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку.

За цим повідомленням, Байден також сказав президенту Порошенку, що потрібно зробити більше для очищення судової системи і системи прокуратури, які були заплямовані корупцією впродовж багатьох років.

Офіційний сайт глави української держави повідомляв, інформуючи про цю ж зустріч, що «співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та виконання Мінських домовленостей».

«Петро Порошенко подякував США за посилення санкцій проти Росії. Було домовлено активізувати дипломатичні зусилля для припинення російської агресії проти України», – ідеться в повідомленні.

Також сторони обговорили фінансові питання. Порошенко «відзначив важливість надання Україні третього траншу МВФ і наголосив на рішучості продовжувати реформи», а Байден «проінформував про готовність надати Україні мільярд доларів кредитних гарантій».

З 18 по 21 вересня 2016 року Порошенко перебуває в США з робочим візитом. Порошенко виступить з промовою у ході загальних дебатів 71-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, а також візьме участь у саміті Ради безпеки ООН.

XS
SM
MD
LG