Доступність посилання

ТОП новини

На закупівлях ліків у пенітенціарній службі зекономили понад 5 мільйонів гривень – Севостьянова


Лук’янівське СІЗО в Києві, архівне фото
Лук’янівське СІЗО в Києві, архівне фото

Перший заступник міністра юстиції Наталя Севостьянова заявляє, що за результатами першої прозорої закупівлі медикаментів у пенітенціарній системі вдалось зекономити понад 5 мільйонів гривень.

«У серпні-вересні відбулися перші закупівлі в системі Рrozorro. Були закуплені протитуберкульозні препарати і в середньому економія склала 34%. По деяких позиціях економія склала навіть 69%. Це вражаючі цифри. Ми очікували, що витратимо мінімум 15,8 мільйонів гривень, а витратили 10,5», – повідомила заступник міністра.

Крім того, цього разу кожен лот включав у себе лише один вид лікарських препаратів, що дозволило взяти участь у тендері безпосереднім виробникам і відповідно запропонувати найнижчу ціну, додала Севостьянова.

Реформа Державної пенітенціарної служби почалась ще в січні цього року. Функції цього органу повинні бути передані Міністерству юстиції України, втім, наразі ДПтС ще перебуває у стані ліквідації.

За результатами аудиту, проведеного напередодні публічних закупівель через Рrozorro, виявилось, що впродовж 2015 року в закупівлях для установ виконання покарання перемагали лише дві фірми (одна змінювала іншу). Відтак Міністерство юстиції підписало з Transparency international, Центром протидії корупції меморандум про співпрацю, направлений на аудит закупівель у минулому та на навчання нових співробітників у новий департамент закупівель.

За даними Державної пенітенціарної служби, станом на 1 серпня в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах в Україні перебувають усього 61 132 людини.

XS
SM
MD
LG