Доступність посилання

ТОП новини

Тривожна нота «Євробачення-2017» в Україні (огляд преси)


У Росії ще до президентських виборів 2018 року можуть створити Міністерство держбезпеки з розширеним у порівнянні з нинішнім ФСБ складом і повноваженнями, інформує газета «День». Видання нагадує, що в радянському минулому будь-яке розширення складу та повноважень карального відомства, зазвичай, передувало посиленню політичних репресій. Експерти видання переконують, що для самої Росії це свідчить про втрату популярності самої влади, про серйозну кризу, і що Кремль однозначно вибирає стратегію на тотальний контроль, аби таким чином протриматися у владі. Як це може позначитись на безпеці України, йдеться у статті «Чи буде в Росії «суперміністерство»?».

В цьому ж числі «День» аналізує – чи можуть події «Євробачення-2017» проходити на території Софії Київської? Наскільки безпечно для проведення там подібних заходів? І наскільки сумісна святиня з подіями розважального конкурсу? Про це йдеться в статті «Тривожна нота».

Історія та географія Росії сформували її національну ідентичність, характерними рисами якої є імперіалізм і націоналізм, переконує експерт тижневика «Країна». Він вважає, що довголітнє бажання отримати статус міжнародно визнаної великої держави досі панує в російському суспільстві. Ідентичність, а також кілька інших рис, на кшталт особливої форми націоналізму та ставлення до Заходу, як до негативного «іншого», дає ключ для розуміння поведінки Росії під час кризи в Україні. Докладніше тижневик розповідає в статті «Чому Росія щодо України поводиться саме так».

Демократичні механізми в Україні спотворені через корупцію, тому не здатні врятувати державу. Це може зробити диктатор», – стверджує в тижневику «Країна» заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука. Інтерв'ю з ним тижневик публікує під заголовком «Майдан важливіший для розвитку держави, ніж втрата Криму й Донбасу».

Всупереч ухваленій поправці до закону України «Про ринок природного газу», державні газорозподільні системи і далі перебувають у приватних облгазів у безплатному використанні, відповідно до договорів, укладених ще за часів уряду Азарова. Про це в газеті «Голос України» стверджує народний депутат Сергій Драюк в авторському матеріалі «Чому олігархи продовжують наживатися на державному майні?».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG